ψηφιστε

Πώς να παρακάμψουμε το ban στο IRC


Όταν βρισκόμαστε σε ένα κανάλι στο IRC για διάφορους λόγους υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε κάποιο ban.Ένα ban στο IRC ειδικότερα μπορεί να μην έχει λογική αφού αρκετοί operators κάνουνε κατάχρηση του @.
Για να παρακάμψουμε λοιπόν ένα ban που έχουμε δεχτεί από κάποιο κανάλι θα πρέπει καταρχάς να γνωρίζουμε τον τύπο του ban.Οι τύποι των ban είναι οι εξής:
1)  nick!*@*   —> Ban στο nickname
2)  *!user@* —>  Ban στο ident
3) *!*@host  —> Ban στο host
1)Ban στο nickname
Αν το ban είναι λοιπόν στο nickname τότε όπως είναι προφανές το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το nick μας με την εντολή/nick newnick και να ξαναμπούμε στο κανάλι.
2)Ban στο ident
Στην περίπτωση που το ban είναι στο ident μας τότε από τα Optionsτου mIRC μας θα πρέπει να βρούμε το connect και να κάνουμε κλικ στοΙdentd και να το αλλαξουμε.Να τονίσουμε ότι για να ισχύσει η αλλαγή θα πρέπει να κάνουμε reconnect στον server.
3)Ban στο host
Τέλος αν το ban είναι στο host η λύση είναι να αλλάξουμε το host μας μέσω κάποιου proxy server και έτσι να ξαναμπούμε στο κανάλι.Σε αυτήν την περίπτωση η χρησιμοποίηση του προγράμματος tor για το IRC είναι η πιο εύκολη και γρήγορη επιλογή.Καθώς το tor είναι ένα πρόγραμμα που βρίσκει αυτόματα διαθέσιμους proxy servers.