ψηφιστε

Πως να εγκαταστήσετε τα Windows 7 από USB Flash χειροκίνητα Διαβάστε περισσότερα : http://www.pcsteps.gr/tutorials/windows/976-egkatastasi-windows-7-apo-usb-flash-drive#ixzz1zZ6IQsqT Κατασκευή και σχεδιασμός Ιστοσελίδων Datasync - Advanced IT Solutions


Κάποτε, εγκαθιστούσαμε το λειτουργικό σύστημα από δισκέτες. Στη συνέχεια από CD και DVD. Τώρα, με τα περισσότερα σύγχρονα BIOS να έχουν τη δυνατότητα boot από USB Flash, μπορούμε να εγκαταστήσουμε το λειτουργικό σύστημα από το φλασάκι μας, ή ακόμα και μια κάρτα SD (αν την υποστηρίζει το BIOS), σε λίγα απλά βήματα. Ιδιαίτερα αν είμαστε κάτοχοι netbook - που δεν έχουν DVD reader - αυτός ο τρόπος εγκατάστασης είναι μονόδρομος.
  Οι τακτικοί μας αναγνώστες θα έχουν διαβάσει το άρθρο για το utility της Microsoft που μας βοηθάει να φτιάξουμε ένα bootable USB stick με τα Windows 7.
Στο παρόν άρθρο θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία χειροκίνητα, σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση στο ανωτέρω utility για οποιοδήποτε λόγο.
Τι χρειαζόμαστε
* USB Flash - ελάχιστη χωρητικότητα 4 Gigabyte
* Τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 7 (από DVD ή αρχείο ISO)
* Motherboard με BIOS που να υποστηρίζει boot από USB
Προσοχή: Για τη διαδικασία αυτή θα αλλάξουμε το σύστημα αρχείων του USB Flash από Fat32 σε NTFS. Αυτό ενδεχομένως να δημιουργήσει ασυμβατότητα με ορισμένες συσκευές που διαβάζουν USB Flash (π.χ. κάποια ραδιοCD αυτοκινήτου) και δεν μπορούν να αναγνωρίσουν το NTFS. Πάντως ο υπολογιστής θα διαβάζει το USB κανονικά, και θα μπορείτε να προσθέσετε αρχεία χωρίς πρόβλημα στον υπόλοιπο ελεύθερο χώρο, αρκεί να μην πειράξετε τα αρχεία εγκατάστασης των Windows.
Βήμα 1ο:
Τοποθετούμε το usb στον υπολογιστή μας. Αν έχουμε αρχεία μέσα τα οποία χρειαζόμαστε, τα αντιγράφουμε όλα σε ένα φάκελο στον υπολογιστή, γιατί θα σβήσουμε τα περιεχόμενα του USB.
Βήμα 2ο:
Ανοίγουμε την Commant Prompt σαν administrator. Για να το κάνουμε αυτό πηγαίνουμε στο Start Menu > All Programs > Accessories, κάνουμε δεξί κλικ στο εικονίδιο Command Prompt και επιλέγουμε το "Run as Administrator"
2.command_prompt
Βήμα 3ο:
Θα χρειαστούμε κάποια στοιχεία για το USB flash. Στην command prompt γράφουμε DISKPART και πατάμε enter.
Στη συνέχεια γράφουμε List Disk και πατάμε enter. Σημειώνουμε ποιός δίσκος είναι το USB flash μας. (Στο παράδειγμά μας είναι ο Disk 1)
3.diskpart
Βήμα 4ο:
Γράφουμε τις παρακάτω εντολές, πατώντας enter για να εισάγουμε την καθεμία. Σε αυτό το βήμα θα γίνει format στο USB, οπότε βεβαιωνόμαστε πριν συνεχίσουμε πως δεν έχουμε σημαντικά αρχεία μέσα. Εννοείται πως αν το USB μας είναι disk 2 αντί για disk 1, αντικαθιστούμε με αυτό στις εντολές
SELECT DISK 1
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY
SELECT PARTITION 1
ACTIVE
FORMAT FS=NTFS
(το format θα πάρει λίγο χρόνο, ανάλογα με το μέγεθος του USB Flash)
ASSIGN
EXIT
3.diskpart_commands
Δεν κλείνουμε ακόμα την Commant Prompt, γιατί θα τη χρειαστούμε και για τα επόμενα δύο βήματα
Βήμα 5ο:
Βάζουμε το DVD των Windows 7 στον υπολογιστή και κοιτάζουμε από το My computer ποιό είναι το γράμμα του DVD drive.
Αν έχουμε τα Windows σε ISO image, δεν χρειάζεται πρώτα να τα γράψουμε σε DVD. Απλά κάνουμε Mount με κάποιο πρόγραμμα όπως το Winmount ή το daemon tools και κοιτάζουμε αντίστοιχα σε ποιό γράμμα είναι το virtual DVD drive.
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα το DVD είναι στο virtual drive Z: (το οποίο δημιούργησε το Winmount) και το USB flash στο F:
Πληκτρολογούμε στην command prompt Z: και enter
Πληκτρολογούμε CD BOOT και πατάμε enter.
Πληκτρολογούμε την εντολή BOOTSECT.EXE /NT60 F: και πατάμε enter. Θα μας βγάλει ένα μήνυμα πως ανανεώσαμε επιτυχώς τον Bootcode
5.bootsect
Βήμα 6ο:
Αντιγράφουμε όλα τα αρχεία από το DVD στο USB flash, ακριβώς όπως είναι.
Βήμα 7ο:
Είμαστε έτοιμοι. Κάνουμε boot τον υπολογιστή στον οποίο θέλουμε να εγκαταστήσουμε τα Windows, έχοντας επιλέξει σαν boot device το USB Flash και θα ξεκινήσει το setup όπως θα ξεκινούσε από το DVD.


Διαβάστε περισσότερα : http://www.pcsteps.gr/tutorials/windows/976-egkatastasi-windows-7-apo-usb-flash-drive#ixzz1zZ6CClw7
Κατασκευή και σχεδιασμός Ιστοσελίδων Datasync - Advanced IT Solutions