ψηφιστε

Πώς θα σπάσουμε την trial period των προγραμμάτων


Όλοι μας είχαμε ή έχουμε προγράμματα στα οποία δεν μπορούμε να βρούμε το crack τους ή το serial τους εξαιτίας του ότι δεν είναι τόσο διαδεδομένα και κανένας cracker δεν ασχολήθηκε για να τα σπάσει.Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για αυτά τα προγράμματα προκειμένου να τα δουλεύουμε περισσότερο από την δοκιμαστική περίοδο που μας δίνουν?
Όταν κάνουμε εγκατάσταση ένα πρόγραμμα για πρώτη φορά δημιουργεί κάποια κλειδιά στην registry εκ των οποίων υπάρχει και κάποιο με την ημερομηνία και την ώρα που έχει γίνει η εγκατάσταση του προγράμματος.Κάθε φορά λοιπόν που τρέχουμε το πρόγραμμα συγκρίνει αυτήν την ημερομηνία με την τρέχουσα ημερομηνία του συστήματος ούτως ώστε να καθοριστεί το πότε θα λήξει η δοκιμαστική περίοδος.
Για να καταφέρουμε λοιπόν να έχουμε το πρόγραμμα και μετά την δοκιμαστική περίοδο θα χρησιμοποιήσουμε το utility RunAsDate(http://www.nirsoft.net/utils/run_as_date.html). Το utility αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θα μας επιτρέψει να τρέξουμε οποιοδήποτε πρόγραμμα την ημερομηνία που θα το καθορίσουμε εμείς.
Οδηγίες
Κάνουμε λοιπόν εγκατάσταση το  πρόγραμμα που θέλουμε να σπάσουμε την δοκιμαστική περίοδο και σημειώνουμε την ημερομηνία και την ώρα της εγκατάστασης.
Μόλις η δοκιμαστική περίοδος λήξει τρέχουμε το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας το RunAsDate και όχι απευθείας βάζοντας κάποια ημερομηνία μέσα σε αυτές τις 30 ή 15 μέρες της δοκιμαστικής περιόδου.Ο λόγος που δεν το τρέχουμε απευθείας το πρόγραμμα είναι γιατί όπως καταλαβαίνουμε θα μας βγάλει ότι η άδεια έληξε και δεν θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και ούτε και το RunAsDate θα δουλεύει μετά.
Το καλύτερο πάντως είναι να το τρέχουμε με την ημερομηνία της προηγούμενης μέρας της λήξης του προγράμματος.Για παράδειγμα αν η δοκιμαστική περίοδος λήγει στις 20 Δεκεμβρίου του 2009 στοRunAsDate θα πρέπει να βάζουμε την ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου.
Εικόνα:
Σημείωση:
Το συγκεκριμένο utility δεν θα δουλέψει για antivirus.